باشگاه

استخر مدرسه

ورزش شنا چه فایده هایی برای کودکان دارد؟

شنا، ورزش بسیار مهمی و دارای فایده برای کودکان است . افزون بر اینکه آمادگی قلبی- عروقی آن‌ها را افزایش می د هد . به کودکان کوچک‌تر  این کمک را  می‌کند که بتوانند تعادلشان را حفظ کنند . راه رفتن در آب باعث ارتقاء عضلات بدن مخصوصا پا می‌شود . از طرف دیگر، شنا احساس اعتماد به نفس و استقلال به کودکان می‌دهد . شنا و بازی در آب می‌تواند ذهن کودک را نیز باز کند . شادی و تفریح را برایش  فراهم کند و از همه مهم‌تر اینکه اشتهای کودک را افزایش دهد ؛ بنابراین شنا هم فایده جسمی دارد ، هم فواید روانی.

از چه سنی می‌توان کودکان خردسال را به استخر برد و شنا یادشان داد؟

همانطور که می‌دانید ، جنین ۹ ماه در محوطه مایع رشد می‌کند ، بنابراین اگر نوزاد تازه متولد شده‌ای را در آب قرار بگذارند ، قادر است دست و پا بزند و خودش را شناور نگه دارد ، اما این توانایی فقط مربوط به چند ساعت اول تولد است و به تدریج با افزایش سن از بین می‌رود . از ۶ ماهگی یا یک سالگی به بعد هم می‌توان کودک را با آب آشنا کرد . به این ترتیب که کودک در آغوش پدر یا مادرش وارد آب شود و از آن لذت ببرد.

توجه داشته باشید که والدین نباید به هیچ وجه کودک را از خود جداکنند بلکه کودک باید در آغوش پدر یا مادرش با آب تماس داشته باشد ، زیرا کودک در این سن هنوز کنترل زیادی روی حرکاتش ندارد تا بتواند بازی خاصی انجام بدهد . بهترین سن برای آموزش شنا در کودکان ۴ سالگی است ، بنابراین نمی‌توان مهارت‌های شنا را به کودکان کمتر از ۴ سال آموخت . برای فرا گرفتن شنا ، کودک باید بتواند خودش را روی آب نگه دارد تا تکنیک‌ها و روش‌های خاص شنا کردن را یاد بگیرد.

نه تنها شنا بلکه هیچ یک از ورزش‌های دوران کودکی نباید به کودک فشار وارد کنند و باعث ایجاد استرس در او شوند. اصرار والدین برای یادگیری چنین ورزش‌هایی در سنین کم، کودک را از ورزش زده می‌کند و در سنین بزرگسالی هم دنبال آن نمی‌رود.

کودکانی که از آب می‌ترسند ، سخت‌تر در کلاس‌های شلوغ، شنا یاد می‌گیرند و بهتر است این کودکان در کلاس‌های کم جمعیت یا کلاس‌های خصوصی شنا یاد بگیرند. حداقل چند جلسه اول برای آنها بهتر است خلوت باشد. مربیان برای آموختن شنا به کودکانی که از آب می‌ترسند، ابتدا باید ترس آنها را از بین ببرند. این کار را می‌توان با فرو بردن صورت در آب شروع کرد. کودکان باید صورت را در آب فرو ببرند و چند لحظه نگه دارند. سپس صورت را بالا بیاورند و نفس بگیرند. سپس به آنها آموزش داده می‌شود که در آب غوطه ور شوند و در حال انجام حرکات ساده نفس بگیرند.

چه آبی مناسب بازی کودکان است؟

بهترین آب، آب‌های آرام است که موج و تلاطم نداشته باشند. البته به شرط اینکه تمام موارد و نکته‌های بهداشتی مربوط به استخر رعایت شده باشد و کلر آن از حد استاندارد بیشتر نباشد.

فواید شنا کردن

تمام بدن شما را درگیر می کند

یکی از بزرگترین فواید شنا این است که به معنای واقعی کلمه، تمام بدن شما را از سر تا پا درگیر می کند که می تواند مزایای زیر را به همراه داشته باشد:

باعث افزایش ضربان قلب بدون وارد کردن استرس به بدن می شود.

عضلات را تقویت می کند.

باعث افزایش قدرت می شود.

استقامت را بالا می برد.

شنا دارای حرکات و تکنیک های متعددی است که می توانند باعث تنوع در تمرین های شوند. برخی از این حرکات عبارتند از:

  • کرال سینه
  • کرال پشت
  • شنای قورباغه
  • شنای پروانه

هر یک از این حرکات بر روی گروه های عضلانی مختلفی تمرکز می کنند و آب باعث ایجاد نوعی مقاومت ملایم برای افزایش کارایی آن ها می شود. البته این که از کدام حرکت در شنا استفاده می کنید چندان اهمیت ندارد، شما با انجام هر یک از این حرکات کل بدن خود را درگیر فعالیت می کنید.

فواید شنا برای سلامت داخلی بدن

شنا کردن علاوه بر این که عضلات شما را به خوبی تمرین می دهد، سلامت سیستم قلبی و عروقی کودکان را نیز ارتقا می بخشد. شنا باعث قوی تر شدن قلب و ریه های کودکان می شود و محققان معتقدند که حتی می تواند خطر مرگ در افراد را کاهش دهد. جالب است بدانید افرادی که شنا می کنند تقریبا نصف افراد غیرفعال در خطر مرگ قرار دارند. همچنین برخی مطالعات دیگر نشان داده اند که شنا می تواند به کاهش فشار خون و کنترل قند خون کمک کند.

شنا یک ورزش مناسب برای افراد مبتلا به آسم است

محیط مرطوب استخرهای سرپوشیده، شنا را به یک فعالیت عالی برای افراد مبتلا به آسم تبدیل می کند. همچنین تمرینات تنفسی مرتبط با شنا، مانند حبس نفس زیر آب نیز می توانند به این دسته از افراد کمک کنند تا ظرفیت ریه های خود را افزایش داده و کنترل تنفس خود را به دست آورند.